Snart dags att välja leverantör av digitala tjänster

Bakgrund

För över 10 år sedan tecknade Hallbo ett avtal med Telia där våra hyresgäster gavs möjlighet att köpa bredbandstjänster, detta avtal har nu löpt ut och vi har gjort en ny upphandling av leverantör av digitalatjänster.

 

Telia Öppenfiber och gratis internet

I det nya avtalet, som även denna gång har teckats med Telia, är kravet att samtliga hushåll ska erbjudas gratis internet (upp till 1 Mbit/sek), så kallat "välfärdsbredband", erbjuda IP-telefoni, Utökat TV-utbud och internet upp till 1000 Mbit/sek.

 

Syftet med välfärdsbredband är att alla våra hyresgäster, gratis, ska kunna nå myndiheter, landsting och kommuners olika e-tjänster, såsom att inkomstdeklarera, söka bygglov, läsa din egen journal på nätet mm.

 

Håll utkik efter mer information

I och med det nya avtalet med Telia, blir det Telia Öppenfiber. Det innebär att du som önskar att ha någon annan leverantör än Telia av IP-telefoni, bredband eller utökat TV-utbud, kommer att möjlighet att välja några av de leverenatörer som finns i Telia Öppenfiber. Telia har just nu på att slutföra uppgraderingen av vårt nät till 1000 Mbit/sek och kommer därefter att informera er om erbjudande som finns via öppenfiber. Så håll utkik i brevlådan inom den närmaste tiden, för mer information om detta.

 

/ Hallsbergs Bostadsstiftelse