Områdes- och integrationsutvecklare

Bostadsstiftelsen Hallbo vill erbjuda sina hyresgäster lättillgängligt inflytande och god möjlighet till påverkan och integration, därför söker vi dig som vill utforma denna nyinrättade tjänst som områdes- och integrationsutvecklare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Tjänsten är nyinrättad och vi söker dig som är insatt i olika kulturers villkor, har förmågan att kommunicera med människor över kultur- och språkgränser samt är en entreprenör med stort hjärta för frågor som handlar om mänskliga relationer.

Ett av målen är att skapa en fungerande vardag för alla som bor i husen, det innebär bl.a att introducera nya hyresgäster. Men även att skapa möten mellan olika grupper i Hallbos bostadsområden och överbrygga eventuella fördomar.

Du är bryggan mellan bostadsområdenas arbetsgrupper och förvaltningens medarbetare med uppdraget att tillse att boinflytandet får en reell påverkan. Ditt uppdrag är också att öka de boendes integration i samhället genom att koordinera olika aktörer såsom hyresgästföreningen, studieförbund, idrottsföreningar och det övriga föreningslivets arbete för ökad integration.

Kvalifikationer
Vi letar efter dig som kan omvandla initiativ och teori till verksamhet och som tidigare självständigt, har drivit projekt där många olika grupper varit inblandade.

Vidare krävs att du är kreativ, nytänkande och idérik samt har social kompetens och förmåga att möta människor med respekt och öppenhet

Vi ser att du har högskoleutbildning som är relevant för tjänsten såsom beteendevetenskaplig/samhällsvetenskaplig/pedagogisk inriktning eller har tillägnat dig motsvarande kunskaper på annat sätt. Du har också arbetslivserfarenhet och vana att arbeta självständigt. Du är en god kommunikatör och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du pratar svenska och engelska flytande, ytterligare språkkunskaper är meriterande, gärna arabiska. Det är meriterade om du har erfarenhet av arbete med demokratifrågor och/eller demokratiutvecklingsfrågor.

Om Hallbo:
Hallsbergs Bostadsstiftelse - Hallbo, är en kommunal bostadsstiftelse som har funnits sedan 1947. Vi äger och förvaltar drygt 1 500 lägenheter och drygt ett 100-tal olika typer av lokaler i Hallsberg, Sköllersta, Pålsboda, Östansjö och Vretstorp. Vid vår förvaltning finns ca 30 anställda.

Vårt uppdrag är att:
tillhandahålla bostäder, affärslokaler, lokaler och kollektiva komplement. bedriva social bostadspolitik – dvs. tillhandahålla bra bostäder åt alla i goda boendemiljöer utan enskilt vinstintresse. förvärva och sälja, äga och förvalta fastigheter och tomträtter, samt på dessa uppföra och riva byggnader.

Vi stöttar kommunens näringsliv genom att erbjuda lokaler med attraktiva lägen för kommersiell verksamhet. Våra lokaler kan anpassas för den verksamhet som ska bedrivas, vilket ger nya möjligheter för etablering och drift. Läs mer på www.hallbo.se

Varmt välkommen med din ansökan via kontakt@hallbo.se